EndoMarch

  • 30 Maart 2019
  • 14u00 - 17u00
  • Steenweg op Vilvoorde 40 – 1745 Opwijk

Deze maand is het Endometriosis Awareness Month. Gedurende de ganse maand maart vinden er wereldwijd verschillende campagnes plaats met als doel het bewustzijn van de ziekte te verhogen. Endometriose kan een verwoestend effect hebben op de levenskwaliteit vanwege de zeer pijnlijke symptomen; het is de grootste oorzaak van onvruchtbaarheid bij vrouwen en heeft een enorme persoonlijke en maatschappelijke impact.


Maar waarom heeft endometriose meer bewustzijn nodig? Omdat zo weinig mensen de ziekte kennen, hoewel er naar schatting 176 miljoen vrouwen over de hele wereld - een op de tien - last van heeft. De gemiddelde diagnose kan tot 8 jaar duren! De belangrijkste focus van de campagne is dus het in de verf zetten van de symptomen van endometriose met als doel een snellere, correcte diagnose en behandeling voor de lotgenoten.

De maand wordt op zaterdag 30/03 afgesloten met wereldwijd georganiseerde wandelingen. In meer dan 50 landen groeperen mensen zich en wandelen gezamenlijk een uitgestippeld parcours, waarbij ze belangrijke informatie delen met vrienden, familie, voorbijgangers. Met allerlei gele accessoires wordt de zichtbaarheid nog vergroot.

Wij roepen jullie op om die dag samen met ons te komen meewandelen in het landelijke Opwijk. Er wordt verzameld vanaf 14u aan de kantine van de voetbalploeg van Opwijk, VK De Sjoeters.
Rond 15u vertrekken we samen voor een tocht van 6km door de prachtige natuur van Opwijk. Alles wordt in goede banen geleid dankzij de steun van lokale wandelclub De Soepele Achillespezen. Achteraf kan er nog iets gedronken worden in de kantine van de Sjoeters.

Ben je een lotgenootje? Kom dan zeker af en steun de andere lotgenoten!
Ben je familie/vrienden/collega? Kom dan ook zeker af en wandel mee met de lotgenoten!
Hoe groter jullie aanwezigheid, hoe duidelijker we kunnen maken dat het tijd is voor een snellere, duidelijkere, correcte diagnose van endometriose!