Blog

Onze laatste nieuwtjes.

Heb je een vraag of wil je meer info. Mail dan naar info@endohome.be

Endo gaat op reis
Vragen, veel vragen en alles opschrijven!
Dokter...Doctor
13 Oct

Dokter...Doctor

We schrijven 6 oktober 2017. In de promotiezaal van de KU Leuven, stijgt een nerveus gemompel op. Ik krijg een plaats op de derde rij toegewezen en heb daarbij een goed zicht op het sprekersgestoelte met microfoon.

Lees meer
Een driedubbel gevoel
29 Sep

Een driedubbel gevoel

Zwanger

Daar gaan we weer, ik pink een traantje weg. Natuurlijk ben ik blij voor haar, maar toch zit ik met gemengde gevoelens. Baby 2 is bij haar alweer op komst.

Lees meer
De ontmoeting
15 Sep

De ontmoeting

Lotgenoot aan het woord

Ze was 24, liep met twee baxters rond. Haar hoofd was veranderd in een woestijn van haar- sprietjes, wenkbrauwen ontbraken en dan zegt ze tegen mij :”Ik zou niet met u willen ruilen, mevrouw.”

Lees meer
Diepe endometriose en zwanger
01 Sep

Diepe endometriose en zwanger

Zwanger

Diepe endometriose en zwanger, iets wat voordien onmogelijk leek en toch werkelijkheid werd! 6 mei 2017, de dag waarop de wereld voor mijn man en ikzelf een klein beetje stilstond. Wat een simpele vrije dag moest worden, werd één van de gelukkigste dagen uit ons leven!

Lees meer
Één dag van mijn leven met endometriose
​Wat maakt mij dan zo speciaal?
21 Jul

​Wat maakt mij dan zo speciaal?

Steun

Steun komt soms uit onverwachte hoek, soms uit een onuitgesproken hoek en soms uit een hoek waar je het bestaan van wist maar niet realiseerde dat die zoveel belang had. Soms ben je als patiënt zoveel met jezelf en je pijn bezig dat je niet merkt hoeveel je omgeving wel voor je doet. Zo heb ik mijn moeder die zonder vragen mijn huishouden komt doen, ...

Lees meer
Het verhaal van Esther
07 Jul

Het verhaal van Esther

Vruchtbaarheidsbehandeling

Vanaf mijn 24ste is er de diagnose endometriose gekomen. Op mijn 30ste kreeg ik 'vuurwerk in de onderbuik' met vele operaties ten gevolg, een verlies van een eierstok en een zwaar aangetaste andere eierstok.
Wij werden bijna met operatie bed doorgereden naar het ICSI labo. Daar hebben we 5 behandelingen gehad. Ook het ophalen van de eicellen op 1 eierstok hebben we verschillende keren moeten ondergaan.

Lees meer
Internationaal endometriose netwerk
23 Jun

Internationaal endometriose netwerk

internationaal

Aan mij de eer om de eerste blog van EndoHome te mogen schrijven. Ik zal me daarom eerst kort voorstellen. Ik ben Femke Jansen, 35 jaar, voorzitter van Endohome, vrouw van Niels, mama van 3 dochters, wetenschappelijk onderzoeker, hondenbezitter, vrouw met endometriose sinds 2010 (ik gebruik liever niet het woord patiënt, dat ben ik tenslotte alleen wanneer ik tijdens een consult tegenover mijn dokter zit). In mijn blogs geef ik jullie een kijkje achter de schermen van EndoHome en vertel ik jullie mijn endo-ervaringen.

Lees meer

Schrijf je in voor onze

nieuwsbrief