Diepe endometriose en zwanger

2017-09-01

kinderwens

    • zwanger
    • endometriose
    • echo
    • droom
Diepe endometriose en zwanger, iets wat voordien onmogelijk leek en toch werkelijkheid werd! 6 mei 2017, de dag waarop de wereld voor mijn man en ikzelf een klein beetje stilstond. Wat een simpele vrije dag moest worden, werd één van de gelukkigste dagen uit ons leven! Eindelijk een positieve zwangerschapstest! Na 4 jaar proberen en twee zware operaties (waarvan de laatste in november 2016 in het UZ Leuven) was het moment voor ons eindelijk aangebroken! Het ongeloof was echter zo groot dat we wel 4 zwangerschapstesten hebben gedaan op dezelfde dag!

Intussen al 4 maand ver. De tijd gaat zo snel! Gelukkig ben ik in staat om er met volle teugen van te genieten. Van kwaaltjes hier geen sprake! Geen misselijkheid of wat dan ook. Wat niet is kan nog komen natuurlijk…

De eerste echo op 8 weken was een heel speciaal moment. De zwangerschap werd officieel bevestigd en we kregen een heel klein stipje te zien. Daarbij konden we het hartje al horen kloppen, ongelofelijk toch? Nu drong het nog meer tot ons door dat het geen droom was maar werkelijkheid!

De nipt test hebben we niet gedaan omdat de nekplooimeting goed was en de kans op mongolisme of andere afwijkingen miniem is. Misschien achteraf bekeken een domme zet omdat het bijna volledig terugbetaalbaar is maar aangezien bloed prikken bij mij een echte hel is heb ik er geen spijt van!

Bij onze laatste echo op 16 weken zijn we het geslacht te weten gekomen maar deze houden we zo lang mogelijk geheim :-) Het geslacht doet er helemaal niet toe, als het maar gezond is maar toch was de nieuwsgierigheid erg groot en wilden we het wel weten met oog op de volgende voorbereidingen.

Wat de kwaaltjes betreft, nog steeds niets… Ik ga er stilaan van uit dat ik al genoeg heb afgezien en dat ik een beetje gespaard blijf…

Groetjes
Shari

Schrijf je in voor onze

nieuwsbrief