Seks? Tupperwareseks!

2017-12-01

leven met endo

    • tupperwareseks
    • zomer
    • leven met
    • omgeving
De zomer is volop bezig en overal hoor en zie ik mensen die blij bij elkaar iets gaan eten of drinken. De “burenkruiden” worden in kilo’s op de barbecue gegooid om toch maar te laten zien en ruiken dat een gezellig samenzijn aan de gang is. En tijdens aanvangsuur is het inderdaad nog stil in de buurt. De apero is achter de rug en wijn en bier beginnen te vloeien. En hoe meer lege glazen, hoe voller het geluid dat onze tuin bereikt.

Nu moet je weten dat onze tuin gescheiden wordt van de tuin van onze buren door enkel en alleen een Bekadraad (ik zal hier een foto van onze tuin eens posten zie). Wanneer onze buren dus bezoek hebben, dan hebben wij een stilzwijgende afspraak dat we in het gedeelte plaatsnemen waar we afgeschermd worden door een 3 meter hoge muur. Alsook onze buren doen dit wanneer wij volk hebben, wat wel aangenaam is indien men niet steeds wil dat er geluisterd wordt. Maar er zijn dus ook van die avonden dat we beiden mensen ontvangen en meestal gaat het er dan wat luider aan toe.

Maar kom ik even terug op de wijnen en bieren. Mijn man en ik zijn nogal liefhebbers van een goede wijn. Zo ook onze vrienden die bij ons op bezoek waren. Onze buren en hun vrienden zijn meer de bierliefhebbers. Maar bon, we komen goed overeen!Staat mijn man dus aan de bbq en onze buurman aan de andere kant van het kleine muurtje, evenwijdig, ook zijn vlees te grillen. De wijn en het bier zijn al rijkelijk gevloeid en ik begin me eigenlijk af te vragen of ze nog wel honger zullen hebben en niet gevuld zijn met alle hapjes die mijn zoontje gemaakt heeft, laat staan de drank die de maag al goed gevuld moet hebben. Maar de ribbetjes smaken en de conversaties beginnen over en weer te gaan. De drank doet zijn bijnaam, Babbelwater, maar weer eens alle eer aan. Stoelen worden gedraaid naar de draad toe, er wordt al eens een glas wijn en glas bier uitgewisseld en blijkbaar hebben de buren ook marshmellows zodat hun tuin plots verandert in een speelweide voor de kinderen van de wijk.

We besluiten dan maar dat iedereen naar onze tuin moet komen en de verhuis van glazen, hapjes, … begint. Iedereen door onze garage, waar mijn man eigenlijk een hekel aan heeft omdat ze onze auto moeten passeren en met hun zatte kl**en wel eens krassen erop zouden kunnen maken. Maar ze pakken het anders aan en geven alles door over de draad.

Vlug ga ik nog wat borrelhapjes halen, en mijn kaarsjes worden aangestoken. De buur haalt er een vuurkorf bij en ja, het wordt inderdaad een gezellige boel.Terwijl ik met het plateau vol “knabbelingen” buiten kom, roept de gast van onze buren :” Je moet niet teveel meer brengen, we zitten al vol hoor.” Zijn vrouw neemt het plateau van mij over en zegt :” En dat vol zitten mag je dan ook letterlijk nemen voor mij dan.” Er valt een stilte die enkel doorbroken wordt van het gejoel van de kinderen die de ene suikerbom achter de andere boven het vuur houden. “Je meent het!” kraait onze buurvrouw, “wat een geweldig nieuws!” Het koppel, ouders –to- be, kijken even verlegen naar onze buren. “Tja, we wilden het daarnet al zeggen omdat ik het bier weigerde maar doordat je direct om cola ging voor me, en nog eens bij schonk voor Jan, ben ik er niet op verder gegaan. Het is ook nog maar twee maanden dus eigenlijk nog wat te vroeg om het al rond te bazuinen.”

Allez, je kunt al raden dat er traantjes aan te pas komen en dat de babyverhalen op gang begonnen komen.“Ja, de bevalling van onze Jordy was eentje die aan de ribben blijft plakken hoor” – “Jasper was een running baby en daardoor waren de onderste ribben gekneusd” – “Lovely was een sterrenkijkertje en moest met de keizersnede komen”,…

En plots valt de zin die ik al heel langzaam voelde aankomen : “Onze Jochen is echt gemaakt met het licht aan want hij lijkt als twee druppels water op zijn papa hé!”. We zijn er aan gekomen, de manier waarop de kinderen verwekt zijn. Weer laten mijn man en ik de verhalen op hun beloop tot ze ineens bij ons komen.

“Tja”, zegt mijn man, “Onze Jasper is op natuurlijke wijze gekomen en lijkt op Elke. In feite is hij een wonderkindje want we konden geen kinderen krijgen. Dan vraag je je natuurlijk af waarom Jasper nog een 6 jaar oudere broer heeft die je daarnet even zag ( hij zit altijd op zijn pc te gamen dus we zien die niet veel wanneer er zoveel mensen in de tuin zijn). De buren beginnen de gniffelen want natuurlijk kennen zij deze uitleg al van mijn man, want hij herhaalt die bij iedere onbekende die over dit onderwerp een conversatie begint.

“Elke heeft endometriose en kreeg op haar 19e te horen dat ze geen kinderen kon krijgen. Maar we zijn bij een goede dokter terecht gekomen en onze Jonas is ontstaan dankzij Tupperwareseks…
We zijn het gewoon dat mensen even raar kijken en dan in de lach schieten. Het visualiseren van Tupperwareseks is altijd een schot in de roos en voor mij een ideale entree om het over IVF en EndoHome te hebben.

Groetjes
Elke


Schrijf je in voor onze

nieuwsbrief